Projekt ”Zaželi i ostvari!” vrijedan više od 1,6 milijuna kuna U petak, 25. siječnja 2019. godine u Društvenom domu u Lipovljanima održana je početna konferencija projekta ”Zaželi i ostvari”. Na konferenciji su uz predstavnike općine Lipovljani prisustvovali i predstavnici partnera u projektu: Centar za socijalnu skrb Novska i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, koja je zadužena za provedbu Projekta. Projekt ”Zaželi i ostvari!”, čiji je nositelj Općina Lipovljani obuhvaća zapošljavanje žena s područja općine Lipovljani iz kategorije teže zapošljivih osoba koje će pomagati i brinuti se za socijalno nezbrinuta samačka i staračka domaćinstva na području općine Lipovljani. Kako bi im bilo lakše obavljati poslove brige o staračkim domaćinstvima, u okviru projekta, kupljeni su i bicikli, koje im je na korištenje predao općinski načelnik, Nikola Horvat. Kroz projekt je zaposleno 8 žena s područja općine Lipovljani, koje će 2 godine skrbiti za 50 krajnjih korisnika. Projekt traje dvije godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.635.000,00 kn i u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.
Novosti
Ovim projektom zaposlit će se 8 žena s područja općine Lipovljani koje će skrbiti za 50 krajnjih korisnika. Očekivani rezultati projekta: Povećanje socijalne uključenosti krajnjih korisnika i zaposlenih žena Povećanje konkurentnosti zaposlenih žena na tržištu rada Smanjenje dugotrajne nezaposlenosti za zaposlene žene Projektne aktivnosti: Zapošljavanje i osposobljavanje žena iz ciljnih skupina koje će pružati potporu i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici Promidžba i vidljivost Upravljanje projektom i administracija Kontakt osoba za više informacija: Danijela Matejaš 044/676-004 danijela.matejas@lipovljani.hr
Naziv projekta: “Zaželi i ostvari!” Ukupna vrijednost: 1.634.875,45 kn (Iznos EU potpore 100%) Nositelj projekta: Općina Lipovljani Partneri: Centar za socijalnu skrb Novska, Hrvatski zavodza zapošljavanje, Područni ured Kutina Razdoblje provedbe projekta: 31.08.2018 - 28.02.2021 Cilj projekta: “Zaželi i ostvari!” je uključivanje 8 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada te poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika i njihove socijalne uključenosti na području općine Lipovljani. Ciljne skupine ovog projekta su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba HZZ-a, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.
Foto galerija
Adresa: Općina Lipovljani, Trg hrvatskih branitelja 3, Lipovljani, Telefon: 044/676-004, Faks: 044/611-214, E-mail: info@lipovljani.hr

OPĆINA LIPOVLJANI

www.esf.hr
Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Općine Lipovljani. Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Europska unija “Zajedno do fondova EU”
Prve pakete podijelio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani sa suradnicima U sklopu socijalnog programa općine Lipovljani ‘Zaželi i ostvari!’, 50 osoba starije životne dobi koji su ujedno i korisnici aktivnosti projekta, jednom mjesečno dobivat će, paket raznih kućanskih i higijenskih potrepština, u vrijednosti do 200 kuna. Prve pakete podijelio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani sa suradnicima. Prilikom podjele paketa doznali smo i prve dojmove korisnika na usluge koje primaju. Korisnici koje smo posjetili uglavnom žive sami te su izuzetno zadovoljni svakodnevnom pomoći u održavanju domaćinstva i druženju s djelatnicama koje provode projektne aktivnosti. Korisnici su naveli kako zaposlene žene rade razne poslove poput unošenja drva u kuću, kuhanja, a posebno na druženje kojim se smanjuje osjećaj usamljenosti s kojim se često bore. Paketi kućanskih potrepština koje će dobivati tijekom trajanja projekta, prema riječima korisnika bit će od velike pomoći njihovom kućanstvu, ali i ženama koje obilaze njih i njihove domove. Tijekom podjele paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština načelnik općine Nikola Horvat uvjerio se u korisnost i potrebitost ovakvog programa. Podsjetimo ‘Zaželi i ostvari!’ program je zapošljavanja žena na području općine Lipovljani, ugovoren krajem kolovoza 2018. godine u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava RH, a ukupna vrijednost projekta Općine Lipovljani iznosi 1.634.875,45 kuna. U potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a traje 2 godine. U projektu sudjeluje 50 korisnika iz samačkih i staračkih obitelji i 8 zaposlenica koje provode ovaj hvalevrijedan projekt Općine Lipovljani.
Europska unija “Zajedno do fondova EU”
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.